· 

LLUNA NOVA DE JUNY

Primer fou el verb

El dijous 6 de juny, a les 12:39h, es dóna el noviluni a 16 graus de gèminis. Ja sabeu que l'efecte d'aquesta llunació sempre són un parell o tres de dies abans i després de la lluna nova. Per tant, estem immersos de ple en el clima energètic d'aquesta llunació. Quin clima? Una forta concentració de planetes (sol, lluna, venus, mercuri i júpiter) es troben a gèminis i això implica una forta activació d'aquest arquetip:

  • Comunicació i llenguatge. Converses i contactes.
  • Pensaments.
  • Connexions, intercanvis i comerç.
  • Divertiments i jocs.
  • Flexibilitat i relativisme.
  • Germans i cosins. Relacions amb amics, entre iguals.
  • Missatges, escriptura i lectura.

Venus en conjunció amb el sol i la lluna afegirà moltes ganes i plaer envers tots aquests temes, fent que, realment, sigui un gust i gairebé una necessitat imperiosa, un desig irresistible...

Mercuri i venus mai estan massa separats (venus, com a molt, està a 48 graus del sol i mercuri a 28 graus); tant és així que Hermes (mercuri) i Afrodita (Venus) van tenir un fill: Hermafrodita. Així, la mitologia ja ens explica que el Pensament i la Bellesa estan molt units. De fet, aquesta lluna nova va d'això: les coses són belles perquè les penso bellament. La Bellesa i el Pensament són indissociables. Com penso, es materialitza, va de debò.

Hi està havent una energia i força mental de visió concreta juntament amb una força mental de visió més ampla i panoràmica. Enginy més filosofia. Un fort poder mental i de paraula on es barregen la racionalitat i la intuïció. Un logos poderós i subtil a la vegada.


Ara bé, també és cert que tot aquest clima geminià serà posat fortament a prova. Què vull dir? Doncs que potser serà probable que els pensaments i paraules siguin pesats, densos, tristos o pessimistes...Per què? Doncs perquè en prenguem consciència, ens en fem responsables i posem en pràctica que la Bellesa és Pensament.  D'aquesta manera potser experimentarem uns dies dificultosos a nivell mental, verbal i a nivell de contactes i intercanvis. Tristeses en el cap, problemes en el cap, dificultats racionals, trampes descobertes, repressions mentals... Tot plegat és un examen pensat perquè l'aprovem a còpia de flexibilitat, sentit de l´humor i, sobretot, la gran protagonista d'aquesta llunació: La Bellesa. Penso bé? Penso bellament? És bonic el meu parlar? Són bonics els meus amics? Els contactes i comerços m'aporten Bellesa? Què és la Bellesa? Quanta joia hi ha al meu cap? Està essent una prova dura i seriosa que l'hem de superar amb flexibilitat i enginy. El relativisme pot ajudar molt: quan penses que veus peixos abissals pots girar la truita i veure ocells enlairant-se. O bé, si els ocells volen massa estrepitosament, pots trobar calma en el nedar suau dels peixos marins... Tot depèn... Depèn de l'enfoc i de la quantitat de Bellesa que ets capaç de copsar, perquè portes dins a la Bellesa!

Que triomfi la Bellesa per damunt dels pensaments foscos i baixos, per damunt de la inquietud i la sensació de perill, per damunt d'una crítica rígida envers els altres o dels altres cap a nosaltres... Mirem amb una mirada dolça i bonica davant del que sembla desagradable i difícil.

Els resultats d'aquest examen ens els donaran i els podrem palpar (siguin bons o dolents) durant la setmana de lluna plena del desembre.

 


Siguem flexibles i canviem punts de vista si fa falta. Quan pensem bellament, el cor està alegre i la vida somriu, encara que siguin moments agres...

A més a més, paral·lelament, també hi haurà un clima d'obertura cap a nous aprenentatges, noves tècniques i cures, nous ordres... Estiguem disposats a digerir els pensaments des d'un nou enfoc perquè això ens pot curar.

Escribir comentario

Comentarios: 0