· 

Lluna plena de març 25-03-24

mirall, mirallet...

JOrdi tornabells, astròlegAquest dilluns, 25 de març, a les 07:13, tenim lluna plena a 5ºde balança. És una lluna plena especial perquè, a més, serà una lluna en eclipsi de penombra (visible des d' Amèrica, des d'Austràlia i des de l'est asiàtic _quan surti la lluna_ i des de l'oest africà i europeu _quan es pongui la lluna_). Així, tenim una lluna plena potenciada per l'eclipsi, amb tot el simbolisme que comporta (llegiu la publicació de Llunacions), on farem collita de tot allò sembrat des de l'octubre de 2023. Com si diguéssim, una lluna plena com una casa de pagès! 

Què recollirem? Sobre quins temes tindrem respostes clares (ens agradin o no)? Què quedarà al descobert? Quin ambient es respirarà uns dies abans i uns dies després de la lluna plena? A partir de l'octubre passat es van començar a desenvolupar, amb més força que mai, totes les situacions on les altres persones, les confrontacions i els pactes prenien un paper protagonista. Quines altres persones? Doncs els socis, persones amb les que hi establim un lligam "especial" i..., per descomptat, la nostra parella, el nostre matrimoni, la nostra unió. Així, es podien obrir temes com:

 • Dubtes i vacil·lacions.
 • Influències.
 • Les històries dels altres.
 • Ser "políticament correcte". La tangencialitat. 
 • Projeccions psicològiques (que solen ser inconscients i no ens n'assabentem...)
 • La parella i l'amor.
 • Recerca de l'equilibri i de la pau.

A l'entorn d'aquesta lluna plena, serà el moment on obtindrem molt clarament respostes a tots aquests temes plantejats (si voleu precisar, mireu en quina casa cau el grau 5º de balança... Allà hi trobareu informació més específica i personalitzada. Així mateix, també observeu els graus 5º d'àries, cranc i capricorn). Es farà un balanç net de tot això i seran uns moments per valorar allò positiu, però, sobretot, destacar exageradament tot allò negatiu (potser perquè pugui ser una oportunitat per prendre'n consciència i deixar-ho anar...). 

 Aleshores, continuant amb els punts plantejats anteriorment, el clima emocional podria ser:

 • Els meus dubtes m'han ajudat a escollir, finalment, amb criteri o m'han bloquejat i no m'han permès la vida? M'he quedat massa quiet observant, analitzant i dubtant? 
 • La meva vida és genuïnament meva? És autènticament la meva història? És el meu camí de vida? És la meva línia temporal? O potser és la vida d'algú altre? Visc el que vol l'altre que visqui? Visc acontentant als altres i això em fa feliç? O potser no? Fins a quin punt hi ha influències negatives dels altres en la meva vida?
 • Actuo influenciat pels altres? Pel què diran? Per com de bé o de malament quedaré? Pel que dicten les normes socials i externes? O bé, actuo amb criteri propi? És sa això per a mi?
 • Ésser tan suau, tan educat, tan protocolari... M'ha aportat beneficis personals? M'ha perjudicat?
 • I la recerca de pau i equilibri? És real? És fictícia? És possible? És una farsa? La pau de qui, estic buscant? Aquesta recerca m'esgota i m'empipa? Fins a quin punt la pau és pau?
 • Com porto les relacions amb els altres? Especialment... com va la relació amb la meva parella? Em tracten bé? Em tracten malament? Què em molesta dels altres? Què no suporto de la meva parella? Què em fa irritar quan tracto amb l'altre? I si et digués que l'altre és un mirall, és un miratge, és un objecte que et retorna allò que tu ja portes dins? Així doncs, què et molesta de la teva parella, és a dir, què et mostra la teva parella que tu ja portes dins? Les molèsties dels altres són les teves pròpies molèsties. La merda de l'altre és... 
 • Pot ser dur, però... l'amor que hem construït és ferm? Sé què és l'amor? He cedit massa per poder estimar? O per poder ser estimat? M'estimo i així puc estimar? O no m'estimo?
 • Amb quina mirada observo l'exterior? És amable? És excessivament amable? M'aporta informació verídica?
 • Quines mentides hi ha entorn a la meva parella? Quines mentides faig entorn a la meva parella? I les il·lusions amoroses? Són amor? O són distorsions?

Així, doncs, les respostes a totes aquestes preguntes arribaran amb força i evidència. Caldrà sospesar bé la collita i ser valents per fer una bona autocrítica. De ben segur que, si així ho decidim, pot ser una bona oportunitat de purga i deixar anar tot allò tòxic entorn a totes aquestes preguntes plantejades. Però recorda... L 'altre serà l'emblema del que ets tu i, per tant... si no t'agrada el que veus, hauràs d'acceptar que no t'agrada la teva interioritat i que no som "tan guapos" com ens pensàvem... Quanta porqueria portem a dins i ens pensem que ve de fora? És una balança de justícia amplificada al màxim; ens n'adonarem segur.

  Tant és així que la dificultat per continuar mentint o per evadir-se sota el vel de l’elegància, de l’equilibri i de “les formes correctes i suaus”, cada cop serà més gran. Cauen els vels, es desemmascaren les relacions. D'altra banda, hi haurà una força especial per  poder transformar profundament i per fer fàcilment molt visibles les porqueries i els tabús. Plutó recentment ingressat a Aquari, portarà novetats i maneres de “desembussar porqueria” inusuals i mai vistes; neteges sorprenents... 

     Així mateix, amb Mercuri a Àries hi haurà certa predisposició a entendre el què ha passat, a comunicar i dir la veritat, encara que crua i violenta.  Es poden donar converses difícils (ratllant la batalla) amb la parella, però molt profitoses i beneficioses. Encara que faci mandra, convé la comunicació i una bona comprensió de l’alteritat, de les projeccions i d’allò que es fa perquè "tothom ho fa" o "per quedar bé”. Una bona dosi de sinceritat i espontaneïtat en la conversa o l’anàlisi ens aportarà vitalitat i força.  Són uns moments on ens adonarem de la importància de la individualitat, del meu desig que he sacrificat, de la meva lluita i conquesta, de les maneres clares i directes, de les confusions que aporta una falsa pau, un fals matrimoni, una falsa relació amb mi mateix. Cal un gran "reset" (i no és l'estafa de "reset" que ens van anunciant per aquí fora... sinó que és el gran canvi intern, silenciós, personal i poderós). 

      Aquest eclipsi ens donarà també la possibilitat d’una visió més realista i pragmàtica a través de l'observació dels vels i de les fantasies dipositades en la parella i l’altre. De totes totes, és una punxada del globus del suposat amor i és també una punxada dels nostres enemics: l'únic enemic que ens desajusta el portem tots a dins. Aleshores, cal prendre contacte amb la realitat, tal i com és l’altre i  tal i com sóc jo.  Pot ser una bona anàlisi  acompanyada de molt bones noves oportunitats, si se sap connectar des del seny, de la prudència, de la maduresa. Tot comença per l'acceptació i la transformació de tot el patiment que ens ocasionem a nosaltres mateixos sota la disfressa de "és culpa de l'altre".

      Així doncs, queden exposades les estafes en les relacions i la recerca de pau i d'equilibri arriba en forma de fum i desgast. En tot aquest clima, però, hi haurà també una energia de fermesa i de maduresa, d'anàlisi i d'ordre, d'estabilitat i de solidesa que si hi sabem connectar-hi, ens serà útil per endreçar tots els desajustos, sanar-los, reparar-los i acceptar com s'obren nous camins de millora o, inclús, premis inesperats. D'alguna manera, si el "matrimoni" (que no sóc jo, ni és l'altre: és el pacte d'ambdós, la balança complerta, amorosa i equitativa) sap treure partit de la seva solidesa, del seny, si s'ha construït a poc a poc i amb fermesa, en sortirà enfortit i premiat.

 

     

        

 


Mirall, mirallet... Qui és el més boniquet?I la recerca de pau i equilibri? És real? És fictícia? És possible? És una farsa? La pau de qui, estic buscant? Aquesta recerca m'esgota i m'empipa? Fins a quin punt la pau és pau?Així doncs, què et molesta de la teva parella, és a dir, què et mostra la teva parella que tu ja portes dins? Les molèsties dels altres són les teves pròpies molèsties. La merda de l'altre és...Tot comença per l'acceptació i la transformació de tot el patiment que ens ocasionem a nosaltres mateixos sota la disfressa de "és culpa de l'altre".


Escribir comentario

Comentarios: 0