· 

L'astrologia solar

L'astrologia és una eina simbòlica que descriu la realitat interna de les coses. Els símbols s'han utilitzat des de sempre per poder captar essències difícils d'explicar amb llenguatges més coneguts com puguin ser el discurs escrit o parlat. La mitologia, per exemple, també utilitza símbols per poder transmetre experiències que no encaixen amb d'altres discursos. La bona poesia fa la mateixa funció: arriba a llocs inaccessibles amb un llenguatge que va més enllà de les paraules ordenades. En l'astrologia, quan parlem d'àries o qualsevol signe zodiacal, estem evocant tot un seguit de contingut simbòlic que pot quedar plasmat en infinits exemples tangibles. Així, àries és una font inesgotable de missatges que esculpeixen la realitat amb un tarannà propi. Així mateix amb la resta de signes zodiacals. De fet, zodíac fa referència a la "roda de la vida" que explica la realitat des de 12 fonts inesgotables de símbols: el començar d'àries, el rebre de taure, el permutar de bessons, l'embolcallar de cranc, l'existir de lleó, la contextualització de verge, la unió de balança, la sinergia d'escorpí, l'elevació de sagitari, la realització de capricorn, la inefabilitat d'aquari i la totalitat de peixos.

D'altra banda, quan l'astrologia descriu a la persona internament ho fa d'una manera exhaustiva, precisa i sorprenentment eficaç. Astrològicament, la personalitat queda estesa a través de planetes o cossos celestes que actuen a nivell simbòlic i que ens informen de diverses facetes. El planeta mercuri, per exemple, com a ens simbòlica (igual que poden ser-ho diversos personatges mitològics: Hermes, Iris,...que no són de carn i ossos, però sí que són efectius en el moment d'explicar "coses que serien difícils amb les paraules"), ens informa de la part hermètica de la persona, de com funciona el seu logos i el seu discurs, entre d'altres.

Un d'aquests "planetes" que ha aconseguit una fama mediàtica ha estat el sol. Molts horòscops i informacions astrològiques de diversos mitjans fan referència exclusivament al sol, essent difícil d'explicar, d'altra banda, a què es refereix de la persona. Així, quan popularment es diu que algú és balança o escorpí, en realitat, s'està dient que s'ha nascut amb el sol a balança o a escorpí. Així doncs, si algú "és peixos" no vol dir que tingui la lluna a peixos o mercuri a peixos, només té el sol a peixos. Aquest discurs, castra molta informació de la personalitat, però també val a dir que descriu quelcom molt vertebrador per a la persona. El sol ens explica el camí de consciència de la persona, és a dir, les ganes, el compromís i la valentia de ser allò que és sagrat en un mateix, encara que no sigui fàcil ni dolç. Més aviat, sovint és el contrari: és una tasca àrdua i extesa (però no deixa de ser reconfortant i alliberadora). El sol ens parla d'un estar superior on la persona ha quedat ordenada i feliç (amb un treball previ de les porqueries personals). És molt comú que moltes persones no expressin el seu sol d'una manera elevada i "sagrada" ja que la feina personal a polir perquè el sol pugui lluir pot arribar a ser titànica però no impossible. Així, l'expressió del sol hi és sempre, però pot estar en versió denigrada o en versió elevada (si es van fent els deures constament!). Lligat amb això, d'altres branques espirituals parlen d'un "estat de presència", d'un "estat crístic", d'un estat "il·luminat", d'una "presència solar". Sens dubte, doncs, parlar només del sol d'una persona és deixar de banda molta informació de la personalitat, però, potser, és un dels missatges més poderosos que pot transmetre l'univers. El sol emès des d'una freqüència elevada implica molt de benestar personal i molta maduresa interna. Nogensmenys, els fills poden ser una exteriorització del sol que portem dins i ens "hem de guanyar".

De manera resumida,  aquestes serien les fortaleses que caldria treballar (de manera voluntària i a cada minut de la nostra vida) en funció del nostre sol natal:

 1. Sol a Àries: La vitalitat i el moviment, l'acció, els desitjos propis, les conquestes i la valentia. La nostra part masculina.
 2. Sol a Taure: La paciència, la lentitud, els diners i les coses tangibles, el plaer i la sensualitat. La nostra part femenina.
 3. Sol a Gèminis: La flexibilitat, el bon humor, la jovialitat, el relativisme, els contactes, l'intercanvi i les connexions. La nostra part curiosa i divertida.
 4. Sol a Cranc: La interioritat, les emocions, la nutrició física i emocional, el sistema de cures, la maternalitat, la protecció i la pertinença. La nostra part tribal.
 5. Sol a Lleó: L'expressió, la individualitat, la brillantor, el protagonisme, la creació, l'opinió pròpia i el carisme. La nostra part llumínica.
 6. Sol a Verge: El límit, el cultiu personal, l'ordre, l'engranatge, la reparació, la curació, l'estudi i l'expertesa. La nostra part servil i útil.
 7. Sol a Balança: La parella, l'alteritat, els equilibris, els pactes, la pau després de la guerra, l'art i la cultura. La nostra part mediadora, elegant i diplomàtica.
 8. Sol a Escorpí: Les fusions, els riscos, els tabús, les transformacions emocionals, les morts i renaixements, els secrets, la sexualitat i el compromís. La nostra part fosca i sanadora.
 9. Sol a Sagitari: El sentit, la direcció, l'optimisme, el camí de millora, la facilitat, la integració, les lleis, la moral i la religiositat. La nostra part conductora i abarcativa.
 10. Sol a Capricorn: La responsabilitat, el seny, la practicitat, la concreció, el treball, la dificultat, els obstacles i les pors. La nostra part experta i sàvia.
 11. Sol a Aquari: El compartir, el desaferrament, l'estar present, l'originalitat, la llibertat, la diferència, la buidor i la connexió universal. La nostra part metafísica i genial.
 12. Sol a Peixos: La sensibilitat, l'obertura, el sacrifici, la barreja, la dissolució, l'empatia, la intuïció, els missatges no racionals, el canal de connexió. La nostra part mediúmica.

 

Jordi Tornabells

 

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0